Fujinomiya-guchi fifth station to Top

Our route and photo

  • Map (in Japanese)

Fujinomiya-guchi fifth station -> the top of the Fujinomiya-guchi -> go down Gotenba-guchi route -> Houeizan: Houei volcanic vent -> Fujinomiya-guchi new fifth station.

New Fifth station of Fujinomiya-guchiCloud Sea
DSC06604_resize.JPGDSC06655_resize.JPG
foggy at fifth stationwe could see cloud sea from sixth station.
Houeizan and snow around nighth stationscenery at the top of the Fujinomiya-guchi
DSC06743_resize.JPGDSC06792_resize.JPG
it remained snow this year.There were few people around 16:00.
Kage-Fuji: shadow of Mt. Fujidown to the Houeizan
DSC06873_resize.JPGDSC06876_resize.JPG
when cloud near the top is clear then we saw the shadow of the mountain.we goes down the route you can see the route near the Houeizan
July 20, 2008

Travel

  • go to
    • left Tokyo station at 5:20 -> Fuji station at 7:59 -> take a bus, left Fujinomiya station at 8:30 -> arrived at Fujinomiya-guchi fifth station at 9:50.
  • return from
    • left from Fujinomiya-guchi fifth station at 19:10 -> reached JR Fujinomiya station at 20:15 and letf there at 20:20 by train JR wide View Fujikawa No. 14 -> arrived at Fuji station at 20:31 and left there 20:39 -> arrived at Atami station at 21:18, and chenge trains at Odawara at 21:50 for Tokyo. arrived at Tokyo at 23:01.

time and pedometer record

  • New fifth station left at 10:20, 2,636 steps
  • at the top of the Mountain at 16:03, 6,453 steps
  • back new fifth station at 19:03, 18,664 steps
  • 12 km long (up 5 km long, down 7km long) whole 16,028 steps, it took 8 hr 43 min. pedometer didn't work correctly while climbing up, because each step was so small.

climbing-up time :5 hr 43 min

  1. New fifth station : altitude 2,400m at 10:20, 2,636 steps
    | 22 min
  2. sixth station : altitude 2,490m at 10:42, 3,497 steps
    | 58 min
  3. seventh station: altitude 2,780m at 11:40, 4,856 steps
    | 61min
  4. Ganso (original) seventh station: altitude 3,010m at 12:41, 5,325 steps
    | 51 min
  5. eighth station: altitude 3,250m at 13:32, 6,366 steps
    | 54 min
  6. ninth station:altitude 3,460m at 14:26, 6,392 steps
    | 47 min
  7. ninth and half: altitude 3,590m at 15:13, 6,404 steps
    | 50 min
  8. the Top: altitude 3,776m at 16:03, 6,453 steps
    | 32 min

climbing down time: 3 hrs through Gotenba route

  1. ninth station 3,600m at 16:35, 8,030 steps
    | 16 min
  2. eighth station: altitude 3,500m at 16:51, 9,019 steps
    | 15 min
  3. eighth station Akaiwa-hachigokan; altitude 3,300m at 17:06, 10,014 steps
    | 30 min
  4. seventh station Sunabashiri-kan: altitude 3,135m at 17:36, 11,795 steps
    | 25 min
  5. the Separation of Fujinomiya-Guchi and Gotenba-Guchi:2,800m at 18:01, 13,824 stepes
    | 46 min
  6. sixth station Unkaisou: altitude 2,490m at 18:47, 17,327 steps
    | 16 min
  7. New fifth station (bus station): altitude 2,380m at 19:03, 18,664 steps

トップ   差分 バックアップ リロード   一覧 単語検索 最終更新   ヘルプ   最終更新のRSS
Last-modified: 2009-11-15 (日) 22:03:01 (3084d)